Shoppa andrahandssortering är bra för miljön

Genom att handla andrahandssortering bidrar du till ett hållbart samhälle och en bättre miljö. Du hittar allt från mindre prylar och kläder till möbler på second hand-affärer. Det är väldigt få saker du inte kan handla genom andrahandssortering. Gör ditt köp online om du föredrar det framför en fysisk butik.

Bidra till en bättre miljö

För några år sedan kom en rapport från FN om att vår klädkonsumtion tär mer på miljön än flygtrafiken. Många tänker ofta mer på trafiken som en miljöbov men verkligheten är alltså en annan. Plagg från stora kedjor blir allt billigare och uttryck som fast fashion allt vanligare. Genom att undvika klädjättarna och istället köpa second hand påverkar du inte miljön i samma utsträckning.

Second hand bra för ekonomin

Förutom att du bidrar till att hjälpa miljön genom att inte handla nya plagg är det även bra för din ekonomi. Du får flera plagg för ett lägre pris än om du handlar nya. Dessutom kan du hitta möbler och andra prylar till hemmet i väldigt gott skick utan att det kostar en förmögenhet. Trots att det är billigare ska du alltid fundera på om du verkligen behöver det du är på väg att köpa. Slit och släng-kulturen syns också tydligt då det kommer till second hand.