Vänta tills juli, augusti eller september med att beskära era träd

Du som har en trädgård med träd i kommer någon gång behöva beskära dem. Faktiskt är det så att många växter och träd mår bra av att bli beskärda just under sommarmånaderna och fram till September. Det beror dels på att de då har tid på sig att läka innan vintern kommer.

Att beskära träd i din trädgård är inget absolut måste. Men det kan vara nödvändigt om träden börjar ta för mycket plats eller blir alldeles för täta i trädkronan.

Beskära fruktträd

Om du vill beskära ett träd på din tomt för att det börjar växa sig för stort ska du tänka på att inte beskära för mycket. Det är bra att beskära grenar som växer väldigt tätt inpå varandra. Du kan i samma veva också passa på att rensa bort grenar som är döda eller ser sjuka ut.

Beroende på hur grova grenar trädet har kan de antingen klippas eller sågas av. Men har du inte tidigare erfarenhet så kan det vara svårt att veta exakt hur du ska göra. Och det kan även bli problem med att få det snyggt. Istället kan du hitta din hjälp online, så slipper du upp i träden och klättra.