Bygg upp ett smart och miljövänligt hem

Vi vill alla dra vårt strå till stacken och bidra till ett mer miljövänligt och funktionellt liv. Det finns många vägar att gå för att bli miljösmartare i hemmet. Det kräver endast lite kreativitet och tankemöda, men sedan kan ni med några enkla medel påbörja er resa mot ett miljövänligare hem.

Några frågor att börja med

Börja med att titta igenom ert hem och fundera igenom vad ni kan göra för smarta val. Vilka rum och ytor har ni och behöver alla dessa ytor ha samma grad av uppvärmning? Kan ni byta ut till exempel gamla köksmaskiner till mer effektiva och energisnåla? Vad för sorts lampor använder ni? Kör ni varje maskin tvätt och disk med fulla maskiner? Behöver alla apparater stå på stand-by läge dygnet runt?

För varje fråga ni ställer kan ni således välja ett miljövänligare svar och alternativ.

Produkter för ditt hem

När era frågor börjar få svar kan det vara läge att leta efter mer miljövänliga och energieffektiva produkter CDON. Det kan betyda större investeringar, men som i långa loppet kommer bidra positivt till både plånbok och miljö. Men även mindre och kostnadsmässigt små inköp såsom till exempel lågenergilampor och timers för diverse elektriska produkter. Varje steg är viktigt och värt att ta.