Renovera fönstren istället för att byta ut dem – ett miljösmart val

Att byta ut fönster är dyrt, och i många fall också onödigt. Ofta sägs det att äldre fönster kan vara värda att renovera, eftersom det faktiskt hölls en högre kvalité förr. Dessutom har äldre fönster en stil som passar övriga huset.

Men när behöver du göra någonting åt dina fönster då? Ett tips är att kolla dina fönster varje gång du putsar dem. Då ser du eventuella skavanker innan det blivit för sent för att rädda det. Vissa fönster håller upp till 50 år, andra kortare. Men om du upplever att det drar från fönstren, om karmarna är slitna eller om gångjärnen är dåliga, då är det nog dags.

Vad ingår i termen renovering när det gäller fönster?

När du renoverar fönster innebär det bland annat att måla, laga karmar, byta glas.Vid behov alltså. Med andra ord, renovera är att fräscha upp fönstret. Ett smart val är att anlita en firma som kan renovera åt dig, eller byta ut dina fönster. Det bästa med att låta ett företag göra jobbet istället för att göra det själv, är garantin. Den kan vara i flera år, så om du inte är nöjd kan de åtgärda problemen.