Solen som energikälla

Det blir allt vanligare med solfångare och solceller runt om i vårt avlånga land. Dessa låter oss ta tillvara på solens energi och gör denna gratis energi till elektricitet och värme i våra hem. Vi bli mindre beroende av det elpris som kan gå upp och ner.

Bidra till en bättre miljö

Vi bidrar även till en bättre miljö med en solcellspark av något slag. Om du är på gång att renovera eller bygga nytt så ska du allvarligt fundera på om du ska använda dig av denna energikälla. Det finns massor med bra information om solel för både villaägare, företag, föreningar och organisationer av olika slag på nätet som du kan läsa på. Det kan vara bra att veta vad som skulle passa bäst i den situation ni är just nu. Gör det du kan kan för att förbättra vår miljö.

Sol energi en bra lösning

Tänk om alla skulle använda sig av solenergi och solel vilken skillnad det skulle bli. Om du idag bygger ett nytt hus så är det taket som kan användas för att du ska kunna ta tillvara på solens strålar och ge dig både värme och el till din bostad. Har du befintligt hus så behöver du inte ansöka om bygglov och du har möjlighet till att ansöka om ett solcellsstöd från staten. Du ansöker hos Boverket eller Länsstyrelsen. Stödet ligger sedan den 8 april 2019 på 20% av den kostnad du får för investeringen inklusive kostnad för arbetet med installation.