Renovera ditt badrum

När du renoverar ditt badrum måste du vara beredd på att det kommer att kosta. Om du planerar noga kommer ditt badrum att hålla i många år och på så sätt blir kostnaden inte så stor vare sig för dig eller för miljön.

Tänk långsiktigt

När du planerar ditt badrum bör du planera ett badrum du kan vara nöjd med och stolt över i många år. Har du utrymme bör du byta mot något nytt och installera ett badkar. Ett badkar är något du kommer att ha glädje av länge.

Tänk globalt – agera lokalt

När du väljer hantverkare bör du försöka välja en lokal firma så de inte behöver resa så långt. Se även till att hantverkaren har de licenser som krävs. När du väljer badrumsmöbler bör du också tänka svenskt om du är miljömedveten. Svenska produkter är dessutom snygga och av bra kvalitet.

Välj hållbara material

När du väljer kakel och klinker bör du inte välja de allra billigaste. Billiga klinker har ofta tunn glasyr och de slits snabbt. Om du tänker riktigt långsiktigt och hållbart är natursten ett snyggt och hållbart alternativ. Om graniten kommer från Bohuslän minskar du dessutom den miljöpåverkan långa transporter innebär.